Walter Stranglaan 2

3871 EZ Hoevelaken

 

T +31 (0)33 2534262

M +31 (0)6 539 06 739

E info@greifdesign.nl

 

 

 

GreifDesign is een adviesburo voor industriële- en grafische vormgeving

 

 

GreifDesign

In 1970 opgericht door Niels Greif om design opdrachten uit te kunnen voeren in combinatie met zijn (deeltijd) functies bij NS Design.

 

Kleinere opdrachten worden vaak alleen uitgevoerd, de meer complexe projecten vanuit een samenwerkingsverband met andere ontwerpbureaus en/of bedrijven. Met eigen studies en conceptontwikkeling wordt intensief gewerkt aan de toekomst van het openbaar vervoer.

Samenwerking

Naast zijn eigen bureau is hij tot 2011 in verschillende

designfuncties betrokken geweest bij alle NS materieelprojecten, ontwikkeling productformules en corporate identities. Bij ProRail van stationsinrichtingen, zoals bewegwijzering, stationsoutillage en reisinformatie. Voor Bureau Spoorbouwmeester is hij één van de ontwikkelaars van het Spoorbeeld, het Architectuur, Design en Kunst beleid voor NS en ProRail en de bedrijfstak Spoor in Nederland.

 

Van 1996 tot 2000 ‘Partners in Transport Design’ met Currie&Von Collas/Yorkshire en Total Design/Brussel op het gebied van Transportation Design.

 

In 2001 is samen met Brandes en Meurs ‘FromAtoB Public Design’ opgericht om jarenlange kennis en ervaring op het gebied van openbaar vervoer en openbare ruimte te bundelen en een unieke partij te vormen voor de vaak complexe projecten, zoals productformule ontwikkeling en reizigers-materieel.

 

Vanaf 2011 externe adviseur Design voor ProRail, NS en Bureau Spoorbouwmeester, het onafhankelijke adviesbureau van NS en ProRail voor Architectuur, Design en Kunst.

 

Designprijzen

Projecten van FromAtoB waar GreifDesign een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd zijn regelmatig beloond met designprijzen in binnen- en buitenland:

 

The Dutch Design Awards, Zuidtangent, Interliner, 2003

 

The Dutch Design Awards, T bus Tilburg, 2004

 

IF Product design Award, 2006 T Bus Tilburg

 

GIO Goed Industrieel Ontwerp/Special Award,
2011 R-net

 

IF Product design Award, 2012 R-net

 

RedDot, Honourable mention, R-net

 

Luchthaven Schiphol, Categorie Design Agencies,

2009 Dobber geluidscherm

 

DSA Silver Award, 2009
Dobber geluidscherm Schiphol

 

Cradle to Cradle Challenge, 2015 San Francisco USA, C2C Train seat